SMFF - Svenska Naturreservat

Senast aktiva
Topplista
Foto: SM5NVF

Välkommen till SMFF!

SMFF - Svenska naturreservat. En tävling där alla radioamatörer kan delta för att aktivera och jaga naturreservat i Sverige. Det är det enkelt, loggar kan laddas upp på hemsidan i ADIF-Format, eller skrivas in manuellt. Allt som krävs är att du registrerar dig samt att du betalar årsavgiften på 80kr.

I Sverige finns över 9000 reservat och tävlingen går ut på att köra portabel amatörradio från dessa områden. Tävlingen är en poängtävling där en kontakt motsvarar 1 poäng. Minst en av stationerna måste befinna sig vid i ett av dessa områden för poäng.

Med hjälp av Google Maps och OpenStreetMaps i vår sökmotor hittar du snabbt och lätt områden nära dig, eller ditt semestertillhåll. Klicka i menyn ovan på karta för att prova. Kartan visar de 400 närmaste naturreservaten från din QTH-lokator när du är inloggad. Zooma in till QTH och högerklicka!

För information och regler kring tävligen, klicka här.
For information and rules about the contest, click here.

Vår förhoppning med denna tävling är att vi Radioamatörer skall gå man ur huse för att upptäcka vår vackra svenska natur. En annan fördel att det i de flesta fall är helt störningsfritt och att naturreservaten oftast också erbjuder en mycket bra takeoff för våra utsända signaler. Naturreservat är också mycket lämpligt eftersom de är så många så att de allra flesta har väldigt många i sitt närområde. Detta spar kostnader och miljö eftersom vi inte behöver köra så långt med bil.